sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Viikko 40

Hei 1A!


Hurjaa miten nopeasti aika kulkee, vastahan te aloititte koulun ja nyt syysloma jo häämöttää. Tällä viikolla siirrymmekin jo uuteen kuukauteen, tiedätkö mihin?

Tällä viikolla käsittelemme taas uutta kirjainta. Opimme huomaamaan, lukemaan ja kuulemaan sanoja, joissa on n. Lisäksi opettelemme kirjoittamaan tavuja, sanoja ja joku jopa lauseita, joissa on mahdollisimman monta n-kirjainta. Mitä sinä aiot oppia? Kerrothan sitten perjantaina, miten olet onnistunut tavoitteessasi?

Matematiikassa alamme tutustua myös yhteen- ja vähennyslaskuihin sekä uuteen numeroon. Tämä numero kuvaa esimerkiksi sitä, kuinka monta sormea sinulla on yhdessä kädessäsi. Mikähän numero mahtaa olla kyseessä?

Yltissä tutustumme Jean Sibeliuksen soivaan metsään. Millaista musiikkia sinä olet kuullut metsässä? Minä nautin kovasti siitä, miten tuuli kahisuttaa puiden lehtiä kesällä ja miltä sade kuulostaa syysmetsässä. Lisäksi tutustumme tarkemmin metsän suurimpiin kasveihin, osaatko arvata mihin?

Aivan oikein, puihin. Puita pääsemme tutkimaan tarkemmin myös retkellä Vuokko-opettajan kotiin, siellä on kuulemma valtavasti erilaisia puulaleja! Silloin harjoittelemme myös sitä, miten retkellä, bussissa ja kylässä toimitaan. Haluaisiko joku sanoa jonkun esimerkin?

Terveisin, Hymyli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti